ΝΙΚΗ 3-0 ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΛΕΥ ### ΧΩΡΙΣ ΜΙΡΑΛΑΣ Ο GAY

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ!


ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΟΚ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΡΠΕΤΟ!
Το αυτονόητο συνέβη σήμερα (11/2) στην εκδίκαση της διαμάχης του ΠΑΟΚ με τον Άρη, σε ό,τι αφορά στο παρασκήνιο του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων το περασμένο Σάββατο (5/2), στο "Παλατάκι". Ο "Δικέφαλος" δικαιώθηκε πανηγυρικά από τον αθλητικό δικαστή, κ. Κανάκη, καλούμενος απλώς να πληρώσει πρόστιμο της τάξης των 2.200 ευρώ και πέραν τούτου ουδέν.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο αθλητικός δικαστής δεν έκανε δεκτό το αίτημα των "κίτρινων" να μηδενιστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, που ως γνωστόν κέρδισε αγωνιστικά την αναμέτρηση, για μια σειρά από παραβάσεις του κανονισμού, αφήνοντας στα... κρύα του λουτρού τη διοίκηση του Άρη.
Η διαδικασία
Μάλιστα, ο κ. Κανάκης, ο οποίος ήταν ο ίδιος που επέβαλε στον ΠΑΟΚ την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στον "Δικέφαλο" για όσα συνέβησαν στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, έδειξε από την αρχή της διαδικασίας τις διαθέσεις του απέναντι στους "κίτρινους", καθώς απέβαλε από την αίθουσα τους Γιάννη Δαμιανίδη και Βασίλη Βουρτζούμη, πρόεδρο και τιμ μάνατζερ του Άρη αντίστοιχα, οι οποίοι παρέστησαν στην εκδίκαση ως πολιτική αγωγή. Την δική τους παρουσία την είχαν εξασφαλίσει στην αίθουσα με κινήσεις που είχαν κάνει από την προηγούμενη της εκδίκασης.
Ο κ. Κανάκης, λοιπόν, κρίνοντας ότι δεν προβλέπεται παράσταση πολιτικής αγωγής στην εκδίκαση, έστειλε εκτός αιθούσης τους εκπρόσωπους των "κίτρινων", έπειτα, βεβαίως, από σχετικό αίτημα που κατέθεσαν η πλευρά των "ασπρόμαυρων", η οποία εκπροσωπήθηκε από τους Μιλτιάδη Κανώτα, Γιώργο Δακουρά και Παντελή Δέδε.
Χωρίς την παρουσία των "κίτρινων", οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κατέθεσαν τις απόψεις της "ασπρόμαυρης" ΚΑΕ επί του θέματος, στηριζόμενοι κυρίως σε δύο σημεία: στο γεγονός ότι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ δεν ήταν υπεύθυνη για την είσοδο των θεατών και στο ότι δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 31 του πειθαρχικού κώδικα του πρωταθλήματος, καθώς δεν ανακοινώθηκε ποτέ στους διοικούντες τον ΠΑΟΚ ο αριθμός των υπαρχόντων θεατών, ώστε να οριστεί 15λεπτη προθεσμία για εκκένωση του γηπέδου, για την οποία θα έπρεπε να μεριμνήσει ο "Δικέφαλος".
Οι "ασπρόμαυροι" υποστήριξαν ότι τέτοια προθεσμία δεν ορίστηκε ποτέ και επικαλέστηκαν όλες τις εκθέσεις που συνέταξαν τόσο οι διαιτητές, όσο και οι Κομισάριοι του αγώνα, κ. Μούστος και Μαραμής. Από τις συγκεκριμένες εκθέσεις δεν προέκυπτε από πουθενά ευθύνη της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
Ομολογία Μαραμή
Στη διαδικασία παρών ήταν και ο ένας εκ των δύο Κομισαρίων, ο κ. Μαραμής, ο οποίος είχε κληθεί ως μάρτυρας. Ο κ. Μαραμής επιβεβαίωσε αυτά που υποστήριξε η πλευρά της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι ο κόσμος που εισήλθε στις κερκίδες του κλειστού του "Δικέφαλου" ήταν εγγεγραμμένος σε σχετική κατάσταση. Οι παρόντες, όπως είπε ο Κομισάριος, ήταν άνθρωποι με διάφορες ιδιότητες, όπως Αστυνομικοί, Δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι των δύο ομάδων και εκπρόσωποι της Λίγκας.
Μάλιστα, ο κ. Μαραμής είπε ενώπιον του αθλητικού δικαστή ότι ο ΠΑΟΚ έλαβε όλα τα σχετικά μέτρα για να μην περάσουν υπεράριθμοι στις κερκίδες και ως εκ τούτου στην κατάθεσή του δεν καταλόγισε κάποια παράλειψη στους "ασπρόμαυρους".
Παρέμβαση Κανώτα
Στη διαδικασία κατέθεσε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μιλτιάδης Κανώτας, του οποίου η παρέμβαση ήταν καταλυτική. Ο κ. Κανώτας, λοιπόν, δείχνοντας σχεδιαγράμματα του γηπέδου και φωτογραφίες από τις κερκίδες από το συγκεκριμένο παιχνίδι, έδειξε σε ποια σημεία υπήρχε κόσμος και εξήγησε με ποια ιδιότητα μπήκε αυτός ο κόσμος στο κλειστό.
Απέδειξε με αυτόν τον τρόπο, επίσης, ο κ. Κανώτας ότι ο αριθμός των παρευρισκόμενων δεν ήταν αυτός που υποστήριξε η πλευρά του Άρη, ένας αριθμός, δηλαδή, υπερβολικός, κάτι που αποδέχτηκε ο κ. Κανάκης. Με αυτά και με αυτά, ο αθλητικός δικαστής κατέληξε στην απόφαση της επιβολής προστίμου στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και τίποτα περισσότερο. 
Σε ό,τι αφορά στο πρόστιμο, από επιβλήθηκε με βάση το άρθρο 18, παράγραφος 1 και 2α. Είναι ποινή που αφορά σε υπεράριθμους φιλάθλους, χωρίς, όμως, αυτό να έχει να κάνει με το κύρος του αγώνα. Με αυτή την ποινή, ουσιαστικά, ο αθλητικός δικαστής δέχτηκε ότι την ευθύνη κυρίως την είχαν οι Κομισάριοι του αγώνα και εν μέρει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου